FREIJA BOUMA

Wat wil je later worden? Is misschien wel de meest gestelde vraag aan een kind. Ik wist het eigenlijk niet zo goed en mijn antwoord kon elke dag wel veranderen. Fotografie was iets waar ik op jonge leeftijd wel mee bezig was; vakantie foto’s maken met wegwerpcamera’s en op mijn 17de verjaardag had ik mijn allereerste spiegelreflex camera in handen. Ik begon met het fotograferen van mijn passie; zeilen en toen ik daarna mijn eerste fashion shoot mocht fotograferen wist ik het zeker. Hier ga ik werk van maken!

Een studie (Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie) verder en een passie voor fotografie rijker woon ik nu samen met mijn vriend in het prachtige dorpje Elahuizen, Friesland. De omgeving hier is prachtig, midden tussen de ‘Fryske marren’ (Friese meren). Ik geniet van de rust en saamhorigheid, maar ook van de prachtige zonsondergangen. Het geluid van het water en het gevoel van de wind door je haar.  Ik hou van lekker eten samen met vrienden en een goed bordspel. Ontspannen raak ik van een wandeling door het bos of aan zee, daar voel ik mij echt helemaal thuis. Naast de zee ben ik ook een beetje verliefd op Enkhuizen, vooral als de oude haven vol ligt met grote klippers. De magie die ontstaat bij zonsopgang met deze prachtige schepen is niet te omschrijven. 

Ik hou van creëren, al gaat het om een foto, een logo of een website. Creatief bezig zijn op welk vlak dan ook. Ik ben nuchter en georganiseerd, meestal. Maar ik hou ook van het moment dat niet ingepland is, hoe cliché ook; that’s where the magic happens! 

CONTACT

info@freijabouma.com

+31 6 284 050 54

Elahuizen, Friesland